Frequentieregelaar
Met een frequentieregelaar kunt u eenvoudig het toerental van een elektromotor aanpassen. Dit wordt vaak toegepast bij transportbanden, pompen, compressoren en ventilatoren. Er zijn verschillende mogelijkheden om een elektromotor in toeren te regelen. Wij leveren standaard 2 soorten regeling; met potentiometer of met PID regelaar. Al onze kasten zijn gebouwd om standaard asynchrone 230/400V draaistroom motoren aan te sturen. 

Potmeter
De potentiometer/potmeter is een eenvoudige draaiknop waarmee u het toerental van de motor kunt ingeven van 0-100%. 

PID regelaar
De PID regelaar is een compacte controller met display, waaraan een sensor gekoppeld kan worden. Er zijn diverse sensoren in de markt beschikbaar om temperatuur, druk, flow of afstand te meten. Op de PID regelaar geeft u vervolgens (bijvoorbeeld) de gewenste druk in, en de frequentieregelaar zal het toerental van de afzuigmotor net zo lang bijregelen tot de werkelijke druk in het systeem gelijk is aan de ingestelde waarde.

230VAC / 400VAC?
Wij bieden de keuze uit 2 soorten elektriciteit aansluiting. 400VAC is draaistroom/krachtstroom., 3 fasen, Nul en aarde. Bij een 230V versie heeft u het voordeel dat de besturingskast op een normaal stopcontact kan worden aangesloten. Het nadeel is dat u alleen motoren tot een bepaald vermogen hiermee kunt regelen. Afhankelijk van uw toepassing moet de motor in ster of driehoek geschakeld worden. 

Al onze besturingskasten zijn voorzien van elektrische schema's, component codering, kabelwartels en aarding.
 


Let op
Of het nu gaat om een potmeter of een PID regelaar besturing, hou rekening met het opwarmen van de motor bij lage toerentallen. Bij lage toeren zal de eigen koelventilator van de motor nauwelijks meer werken, en is een externe koelfan vereist. Het is daarnaast ook niet mogelijk om de frequentie van een asynchrone motor eindeloos op te voeren. Er komt een punt waarbij de motor in veldverzwakking gaat waardoor het koppel sterk afneemt. U kunt het koppel-toerental grafiek vinden in de documententatie van uw motor.

Vragen?
Heeft u vragen over onze producten of algemeen advies nodig? Wij staan voor u klaar. neem gerust contact met ons op.


Check the trust score on Scamadviser.com