Frequentieregelaar

Met een frequentieregelaar kunt u eenvoudig het toerental van een elektromotor aanpassen. Dit wordt vaak toegepast bij transportbanden, pompen, compressoren en ventilatoren. Er zijn verschillende mogelijkheden om een elektromotor in toeren te regelen. Wij leveren standaard 2 soorten regeling; met potentiometer of met PID regelaar. Al onze kasten zijn gebouwd om standaard asynchrone 230/400V draaistroom motoren aan te sturen. 
 

Potmeter

De potentiometer/potmeter is een eenvoudige draaiknop waarmee u het toerental van de motor kunt ingeven van 0-100%. 
 

PID regelaar

De PID regelaar is een compacte controller met display, waaraan een sensor gekoppeld kan worden. Er zijn diverse sensoren in de markt beschikbaar om temperatuur, druk, flow of afstand te meten. Op de PID regelaar geeft u vervolgens (bijvoorbeeld) de gewenste druk in, en de frequentieregelaar zal het toerental van de afzuigmotor net zo lang bijregelen tot de werkelijke druk in het systeem gelijk is aan de ingestelde waarde.
 

230VAC / 400VAC?

Wij bieden de keuze uit 2 soorten elektriciteit aansluiting. 400VAC is draaistroom/krachtstroom., 3 fasen, Nul en aarde. Bij een 230V versie heeft u het voordeel dat de besturingskast op een normaal stopcontact kan worden aangesloten. Het nadeel is dat u alleen motoren tot een bepaald vermogen hiermee kunt regelen. Afhankelijk van uw toepassing moet de motor in ster of driehoek geschakeld worden. 

Al onze besturingskasten zijn voorzien van elektrische schema's, component codering, kabelwartels en aarding.


Let op
Of het nu gaat om een potmeter of een PID regelaar besturing, hou rekening met het opwarmen van de motor bij lage toerentallen. Bij lage toeren zal de eigen koelventilator van de motor nauwelijks meer werken, en is een externe koelfan vereist. Het is daarnaast ook niet mogelijk om de frequentie van een asynchrone motor eindeloos op te voeren. Er komt een punt waarbij de motor in veldverzwakking gaat waardoor het koppel sterk afneemt. U kunt het koppel-toerental grafiek vinden in de documententatie van uw motor.

Vragen?
Heeft u vragen over onze producten of algemeen advies nodig? Wij staan voor u klaar. neem gerust contact met ons op.

Frequentieregelaar online kopen

Bent u op zoek naar een apparaat dat het toerental regelt van uw elektromotor? Dan is een frequentieregelaar van IOTgear precies wat u nodig heeft. Een frequentieregelaar kan u helpen om efficiënter te produceren, energieverbruik te beperken en preventief onderhoud te plannen. Een belangrijke factor bij ontwikkeling van apparaten voor toerenregeling is milieubesparing en frequentieregelaars zijn bij uitstek geschikt om het toerental van uw elektromotor af te stemmen op benodigde belasting. Zelfs kleine wijzigingen kunnen al voor veel energiebesparing zorgen. Bij IOTgear vindt u een groot aanbod van frequentieregelaars. Elke frequentieregelaar heeft bijzondere kenmerken. Er zijn frequentieregelaars om de elektromotor gefaseerd op te starten zodat de aanloopstroom beperkt wordt. De meeste frequentieregelaars worden gebruikt op transportbanden, pompen, ventilatoren en compressoren. Wij kunnen u adviseren welke frequentieregelaar voor uw machine het meest geschikt is. Met een frequentieregelaar van IOTgear bent u niet alleen goed bezig voor uw bedrijf maar u helpt ook mee om de wereld duurzamer te maken.

Regeling van frequentieregelaar

Wij leveren standaard 2 soorten regeling; met potentiometer of met PID regelaar. Al onze kasten zijn gebouwd om standaard asynchrone 230/400V draaistroom motoren aan te sturen.  Met de potentiometer of potmeter kunt u het toerental van de motor instellen van 0 tot 100%. Aan de PID regelaar kan een sensor gekoppeld worden waarmee bijvoorbeeld de druk of temperatuur te meten. Op de PID regelaar stelt u de gewenste druk of temperatuur in. De frequentieregelaar zal het toerental bijregelen tot de werkelijke druk of temperatuur gelijk is aan de ingestelde waarde. Al onze besturingskasten zijn voorzien van elektrische schema's, component codering, kabelwartels en aarding.

Frequentieregelaar op maat bij IOTgear

I.O.T. betekent Internet of Things. Dit is de nieuwste ontwikkeling binnen de industriële automatisering. Het draait hierbij om connecties en geautomatiseerde data uitwisseling tussen machines onderling of tussen machines en hogere bedrijfssystemen. Het 'internet der dingen' is een nieuwe technologische fase waar IOTgear alles van weet. Misschien vindt u het allemaal vrij abstract, maar als u contact met ons opneemt dan denken wij met u mee hoe uw machine of machines efficiënter kan/kunnen werken. Om in kaart te brengen wat er met uw machine gebeurt, kunt u data verzamel punten in uw machine plaatsen. Daar hebben wij de juiste producten voor. Hiermee worden uw machines transparant en gaan een verhaal vertellen. Als wij dit verhaal kennen weten wij welke frequentieregelaar voor uw machine het meest geschikt is. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft. Wij staan graag voor u klaar!


Check the trust score on Scamadviser.com