uniPi Axon M565 LTE

Unipi Axon M565 PLC met: 8x Digitale ingang en 5x Relais uitgang, 4x Transistor uitgang, 5x analoge ingang en 5x analoge uitgang. Voedingspanning: 24VDC

545,12 excl. btw
659,60 incl. btw
Prijs per stuk
Standaard levertijd 5 dagen
remove add
 • Vragen over onze producten? Bel met +31 085 902 29 06
 • Bereikbaar ma-vr van 8:00-17:00
 • Online veilig & snel betalen
uniPi Axon M565 LTE

Productomschrijving

De Axon M565 is een programmeerbare logische controller (PLC) ontworpen voor automatisering, besturing, regeling en bewaking. De M565 is een tussenmodel van de Axon 500-lijn gericht op een hoger aantal analoge I / O, maar beschikt ook over een aantal digitale ingangen / uitgangen die beschikbaar zijn op Unipi-producten (digitaal, relais). Dat maakt hem geschikt voor complexe projecten inclusief metingen en aansturing van analoge componenten. Een bijzonder kenmerk van de controller is een LTE-functionaliteit voor een supersnelle draadloze verbinding met internet inclusief het versturen / ontvangen van SMS-berichten. De M565 beschikt ook over drie RS485 seriële interfaces voor aansluiting van uitbreidingsmodules of gateways en een 1-draads interface voor aansluiting van digitale temperatuur- of vochtigheidssensoren.

Inhoud verpakking:

 • 1x Unipi Axon M565
 • verwijderbare schroefklemmen
 • LTE Module (inclusief antenne) + Micro Simkaart poort
 • DIN rail houder (35 mm)
 • 2 × montageschroeven voor DIN-railhouders
 • 1 × aardingsschroef
 • Product bijsluiter
 • levenslange Mervis-licentiecode
Kenmerken:
 • combinatie van kleine afmetingen, 27 I /O's en drie seriële lijnen (RS485)
 • duurzaam aluminium chassis (IP20-bescherming), bestand tegen bedrijfstemperatuur
 • geïntegreerde industriële computer (quad-core CPU, 1 GB RAM)
 • on-board 8GB eMMC-geheugen
 • ontworpen voor montage op DIN-rail
 • software openness (gebaseerd op Linux OS)
 • voorgeïnstalleerde Mervis-software (kan handmatig worden gereflashed)

Datasheet:
Digitale ingangen 8
Digitale uitgangen 4
Relais uitgangen 5
Analoge ingangen 5
Analoge uitgangen 5
RS485 3
1-Wire 1
CPU 4x 1.2 GHz
USB 2.0 2
RAM 1 GB
Ethernet 1 Gbit
Intern geheugen 8GB eMMC
Voeding 24VDC
Afmetingen 140x90x60 (mm)
Draadloze communicatie Wifi, Bluetooth
 
Beschrijving ingangen en uitgangen
Digitale ingangen (DI) zijn ontworpen voor het lezen van logische toestanden die worden weergegeven door gelijkspanningsniveaus. Dat maakt DI's geschikt voor het uitlezen van data van diverse tweestaten (binaire) apparaten en sensoren zoals schakelaars (aan / uit), bewegingssensoren (beweging / geen beweging), vloeistofniveausensoren (tank leeg / tank vol) etc.

Relaisuitgangen (RO) dienen voor schakelapparatuur met een hoge stroomopname, bijv. gloeilampen, thermo-elektrische aandrijvingen, boilers, pompen, grotere externe relais etc.

Processor
Axon-controllers worden aangedreven door een quad-core 1,2 GHz Alwinner H5 CPU en beschikken over 1 GB RAM voor uitstekende prestaties. Het 8GB ingebouwde eMMC-geheugen biedt dan een betere betrouwbaarheid in vergelijking met systemen die vertrouwen op microSD-kaarten als geheugenopslag.

Communicatie interfaces
Standaard zijn alle Axon-controllers voorzien van seriële RS485-lijnen. Dit type interface gebruikt meestal het Modbus RTU-protocol en kan worden gebruikt voor communicatie met verschillende apparaten zoals Extension xS-uitbreidingsmodules, energiemeters, touchscreen HMI-displays, controllers van andere leveranciers, verschillende sensoren enz. Een enkele bus kan tientallen apparaten ondersteunen terwijl de lengte kan oplopen tot enkele honderden meters.

Geselecteerde modellen hebben ook een enkele RS232 seriële lijn. Op het gebied van automatisering wordt deze interface meestal gebruikt voor communicatie met verschillende converters, ingesloten technologieën of weergaveapparaten zoals HMI-panelen.

Alle Axon-controllers hebben standaard een enkele 1Gbit Ethernet-poort voor netwerkcommunicatie.

Speciale kenmerken
De controller is voorzien van een LTE-module en een microSIM-kaartsleuf om verbinding te maken met het draadloze LTE-netwerk.

Chipmodel: u-blox TOBY-L2
Downloadsnelheid: tot 150 Mb / s
Uploadsnelheid: tot 50 Mb / s
LTE-bandbreedte: tot 6 banden
GSM / GPRS-bandbreedte: tot 4 banden
WCDMA / DC-HSPA + bandbreedte: tot 5 banden

Met de LTE module kan de controller dienen als primair of secundair internettoegangspunt voor beheer op afstand en gegevensoverdracht via internet, of voor het verzenden en ontvangen van sms-berichten. In de rol van een primaire verbinding functioneert de controller als een webtoegangspunt op locaties zonder een vaste internetverbinding. Secundaire verbindingen als back-up in het geval van een primaire Ethernet-verbindingsfout in technologieën die afhankelijk zijn van een verbinding tussen de technologie en een supervisiecentrum. In het geval van een Ethernet-storing, schakelt de controller automatisch over naar de LTE-modus.

Opmerking: het product vereist een standaard microSIM-kaart (dikte 0,76 mm). NanoSIM-kaarten (0,67 mm dik) worden niet ondersteund.

Software-opties
Dankzij de openheid van software van Unipi-controllers kunnen klanten kiezen uit een breed scala aan softwareoplossingen en zijn ze niet beperkt tot een enkel platform. Onder de ondersteunde oplossingen bevinden zich zowel commerciële als open-source systemen. 

De belangrijkste ondersteunde oplossing is het Mervis-besturingssysteem - een platform ontwikkeld onder de IEC 61131-3-norm voor PLC-programmering. Dit bestaat onder andere uit een SCADA-interface voor beheer en monitoring op afstand, een begrijpelijke ontwikkelomgeving, een mens-machine-interface (HMI) -editor, en een online / on-premise database voor het opslaan van historische gegevens en retrospectieve analyse van de werking van de bestuurde apparatuur.

Naast commerciële platforms kunt u ook kiezen uit de lijst met ondersteunde open-sourceoplossingen, of de EVOK API (Websocket, REST, ...) Modbus TCP, SysFS of andere tools gebruiken om uw logica in elke programmeertaal te implementeren.

Neem contact met ons op voor advies bij het kiezen van de software die het beste bij u past, of laat uw software kant en klaar door ons ontwikkelen volgens een door u aangeleverde specificatie.

Staat: Nieuw